Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη limo του Obama

Ζυγίζει 6,8 τόνους και καταναλώνει 63,5 λτ./100 χλμ.!

Νέες λεπτομέρειες διέρρευσαν στο διαδίκτυο για την προεδρική λιμουζίνα του Προέδρου των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάπα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «The Beast». Εξωτερικά παρά το γεγονός ότι μοιάζει με Cadillac, εντούτοις θα είναι ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από την αρχή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίχως υπερβολή, ως τεθωρακισμένο πολιτικό όχημα.

Μερικές από τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του… κτήνους είναι η κατανάλωση των 63,5 λτ./100 χλμ. (!), το βάρος του οχήματος που φτάνει τα 6.800 κιλά (!) και το κόστος του κάθε μοντέλου (συνολικά 12 θα παραχθούν) που ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα οι πόρτες της προεδρικής λιμουζίνας είναι τόσο βαριές από την θωράκιση που είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν από μέσα.

Η δεξαμενή καυσίμων του οχήματος φυσικά είναι θωρακισμένη και φέρει εξωτερική επένδυση από ειδικό αφρώδες υλικό για την περαιτέρω προστασία της, υπάρχει αυτόματη πυρόσβεση, ειδικοί μηχανισμοί κλειδώματος, δυνατότητα τοποθέτησης επιπλέον θωράκισης στρατιωτικού τύπου, διόπτρες για νυχτερινή ενόραση κ.α. Επιπλέον ο V8 κινητήρας είναι προστατευμένος έναντι της επίθεσης με χημικά όπλα, η θωράκιση της πόρτας έχει πάχος οκτώ ίντσες (20,3 εκατοστά) και τα αλεξίσφαιρα παράθυρα είναι πάχους 5 ιντσών (12,7 εκατοστά).

Get it on Google Play Download on the App Store