Έρχονται διόδια σε Αγ. Στέφανο, Βαρυμπόμπη

Χρόνια τώρα ακούμε για την κατασκευή πλευρικών διοδίων σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη, με την δημιουργία τους πάντως να φαίνεται πως πλέον είναι θέμα χρόνου, καθώς η μελέτη για την κατασκευή τους τελικά εγκρίθηκε και περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές.

Δείτε ακόμη: Αγόραζε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ψεύτικες πληρωμές

Συγκεκριμένα, ο κόμβος Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε «δακτυλίδι», ενώ παρεμβάσεις έρχονται και στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη. Διόδια στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ, προβλέπονται από την σύμβαση του 2007 αλλά μόνο αυτά σε Καπανδρίτι και Μαλακάσα πραγματοποιήθηκαν.

Όμως το 2014 ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο  με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να μην δίνει την έγκρισή του, καθώς έκρινε πως δεν υπάρχει ολοκληρωμένο δίκτυο παραδρόμων.

Το έργο όμως δεν ακυρώθηκε και το κράτος εξαιτίας της καθυστέρησης έχει πληρώσει μέχρι τώρα 7 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις στη Νέα Οδό (μέχρι τον Μάρτιο του 2017) και φυσικά θα υπάρχει συνέχεια.   

Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ τα διόδια στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα

Πλέον όμως είναι θέμα χρόνου η κατασκευή των πλευρικών διοδίων στους Κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, τα οποία πάντως θα λειτουργήσουν με την ολοκλήρωση των έργων (αναμένται να διαρκέσουν 1,5 χρόνο, ενώ το αντίτιμο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό), ενώ θα συνοδεύονται και από ολική ανάπλαση των σημείων.

Get it on Google Play Download on the App Store