Το κινέζικο ηλεκτρικό που θα αγόραζες με αυτή την τιμή!

Στην έκθεση Consumer Electronics η οποία αφορά προϊόντα τεχνολογίας και φυσικά αφορά και τα αυτοκίνητα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η κινέζικη εταιρεία startup Byton, με το ηλεκτρικό πρωτότυπο BytonConceptτο οποίο είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση και επιδόσεις.

Δείτε ακόμη: Έτσι λειτουργεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (+video)

Το συγκεκριμένο SUV βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή και σύμφωνα με τα όσα διατείνονται οι Κινέζοι ιθύνοντες, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης (270 και 475 ίππων) και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Αυτό με την μικρότερη ιπποδύναμη θα έχει το ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, ενώ το ισχυρότερο θα έχει δύο μοτέρ, ένα στον εμπρός άξονα και ένα στον πίσω.

Το Byton Concept όμως, δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά και αυτόνομα και μάλιστα σε βαθμό που θα κάνει τον οδηγό… συνοδηγό, καθώς θα μπορεί να ακολουθήσει προδιαγεγραμμένη διαδρομή, επιλεγμένη από τον οδηγό.

Εκτός όμως από την εντυπωσιακή τεχνολογία του, η οποία διαθέτει ακόμη και συστήματα αναγνώρισης φωνής και προσώπου, έχει και φουτουριστική σχεδίαση η οποία σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη τόσο όσον αφορά στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό.

Στο εσωτερικό του μάλιστα κυριαρχούν οι οθόνες και τα πάνελ αφής, χαρίζοντας ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο που δεν είναι άλλο από την τιμή του. Το Byton λοιπόν όταν θα οδηγηθεί στην παραγωγή αναμένεται να κοστίζει (στην Κίνα τουλάχιστον) κάτω από 40.000 ευρώ. Λεφτά που μπορεί να ακούγονται πολλά σίγουρα όμως για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τόση τεχνολογία είναι λίγα.

Διαβάστε επίσης: Αυξήσεις στα διόδια σε Νέα Οδό και Κεντρική Οδό

Λέτε τελικά οι Κινέζοι να φέρουν τα προσιτά ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα στον κόσμο της αυτοκίνησης;

Get it on Google Play Download on the App Store