Skoda Octavia του 1962 με BMW μοτέρ V8 4.4 λτ. (+video)

Πολλοί δεν ξέρουν πως στην γκάμα της Skoda, Octavia υπήρχε και παλιότερα, αφού το τσέχικο μοντέλο πρωτοεμφανίστηκε το 1959 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1971, για να δώσει την σκυτάλη στην σύγχρονη Octavia του 1996. Εδώ θα δούμε την πρώτη σε παρανοϊκή έκδοση.

Δείτε ακόμη: Φορτηγό που επιδιορθώνει λακκούβες σε 5 λεπτά! (+video)

Και λέμε παρανοϊκή, αφού ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να τοποθετήσει κάτω από το καπό της τον V8 βενζινοκινητήρα της BMW, χωρητικότητας 4.4 λτ. ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 285 ίππους και 420 Nm ροπής.

Ο ιδιοκτήτης της είναι ο Πολωνός μηχανικός Grzegorz Mielniczuk, ο οποίος φυσικά χρειάστηκε να κάνει ένα σωρό μετατροπές στην καρότσα του Octavia, προκειμένου να χωρέσει ο κινητήρας αλλά και να πάει η μετάδοση στους πίσω τροχούς και να βελτιωθούν τα φρένα. Φυσικά, αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό με κυριότερη αυτή των μπάκες καθισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Να τι σημαίνει το “C” στα πίσω φανάρια των Skoda

Πλέον το αυτοκίνητο είναι προς πώληση και ο ιδιοκτήτης ζητά 14.500 ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει τα κλειδιά στον νέο ιδιοκτήτη… Πιο κάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από αυτή την ιδιαίτερη Skoda Octavia του 1962.

Get it on Google Play Download on the App Store