Supercar με μοτέρ Ford 400 ίππων και αμάξωμα 2 σε 1!

Η ιταλική εταιρεία Dallara σε όσους ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σίγουρα είναι γνωστή. Πλέον όμως μας απασχολεί και… εξωαγωνιστικά, αφού παρουσίασε το πρώτο της, πολιτικό μοντέλο, το οποίο εφοδιάζεται με μοτέρ 2.3 λτ. EcoBoost της Ford που αποδίδει 400 ίππους.

Δείτε ακόμη: Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Opel Manta 400

Πρόκειται φυσικά για το μοτέρ που έχουμε γνωρίσει στην Mustang, μόνο που εδώ έχει αυξημένη ιπποδύναμη, ενώ η ροπή του είναι στα 500 Nm. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης, αυτή γίνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή αυτοματοποιημένου με χειριστήρια στο τιμόνι.

Η ιταλική μάρκα παρουσίασε το αυτοκίνητό της, ονόματι Stradale σε ειδική εκδήλωση, η οποία συνοδεύτηκε και από τον εορτασμό των 81ων γενεθλίων της.

Εκεί η Dallara μας πληροφόρησε πως η Stradale είναι ένα καθαρόαιμο σπορ ρόουντστερ αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται σε πλαίσιο από ανθρακονήματα (για αυτό άλλωστε ζυγίζει μόλις 85 κιλά) και μπορεί να μετατραπεί από ανοικτό σε κλειστό (από κάμπριο σε κουπέ δηλαδή) προσθέτοντας έξτρα παρμπρίζ εμπρός και οροφή με δύο πόρτες.

Διαβάστε επίσης: «Ευλογημένη» Lamborghini Huracan από τον Πάπα

Όσον αφορά στις επιδόσεις της, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,25 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα είναι στα 280 χλμ./ώρα.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς της Dallara, το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε 600 μονάδες, και θα κοστίζει περίπου 150.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Get it on Google Play Download on the App Store