Ποινική δίωξη κατά 75 τελωνειακών για λαθρεμπόριο καυσίμων

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε προ μερικών ημερών ποινική δίωξη κατά 75 τελωνειακών από 23 τελωνεία της χώρας για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως δημοσίευσε «Το Βήμα». Πρόκειται για πρωτοφανή αριθμό κατηγορουμένων κρατικών υπαλλήλων για υπόθεση διαφθοράς στο χώρο των καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα: Νέα διόδια στην Ιόνια Οδό – Δείτε πόσο κοστίζει το Αθήνα-Ιωάννινα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ξεκίνησαν την έρευνα ύστερα από την εξάρθρωση στις 18 Φεβρουαρίου 2014 κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων με τη συμμετοχή 15 ατόμων, αλλά και την προσαγωγή άλλων 30. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ένας γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των καυσίμων, καθώς και δύο σημαντικοί κρατικοί υπάλληλοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Τελωνείο Πειραιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν διαθέσει παράνομα στο εμπόριο την τελευταία διετία περίπου 4.500.000 λίτρα πετρέλαιο ναυτιλίας, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ. Είχαν επίσης κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου (marine diesel), πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ. Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης αναμένεται έως τα τέλη της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα: Κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας για χρέη από κλήσεις

Επιπλέον αυτών, την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 8 τελωνειακοί στην Ηγουμενίτσα, 2 στην Πρέβεζα και 2 στη Λευκάδα για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων. Η υπόθεση ξεκίνησε από το 2012 όταν και εντοπίστηκαν 2 βυτιοφόρα με ναυτιλιακό πετρέλαιο και βρέθηκαν να ελέγχονται για εμπλοκή τους στο κύκλωμα δεκάδες τελωνειακοί, οι οποίοι φέρεται να χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store