Ανατίναξε το αυτοκίνητο με αποσμητικό σπρέι

Ένα απίστευτο και πολύ σπάνιο ατύχημα συνέβη στην πόλη Σάουθεντ της Αγγλίας, όπου ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε από τη χρήση αποσμητικού σπρέι. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η οροφή του πρώτης γενιάς Ford Focus άνοιξε σαν καπάκι κονσέρβας, τα παράθυρα έγιναν θρύψαλα, ενώ και οι πόρτες λύγισαν από τον κρότο της έκρηξης.  Ο οδηγός που βρισκόταν εκείνη την στιγμή μέσα στο αυτοκίνητο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού γλίτωσε με μικρούς τραυματισμούς.

Διαβάστε ακόμα: H μεμβράνη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές από το αμάξωμα (+video)

Σύμφωνα με το ITV ο οδηγός ψέκασε με αποσμητικό σπρέι μέσα στο αυτοκίνητο και μετά άναψε αναπτήρα για το τσιγάρο, προκαλώντας έτσι την έκρηξη. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο αεροζόλ άδειασε στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ωστόσο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτά τα σπρέι είναι εύφλεκτα και το αναγράφουν στις συσκευασίες.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Justin Benson-Ryal δήλωσε: «Τα περιστατικά όπως αυτό είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουν πόσο εύφλεκτα είναι τα κουτιά αεροζόλ, όπως τα αποσμητικά χώρου. Σας συμβουλεύουμε θερμά να μη χρησιμοποιείτε αεροζόλ σε κλειστό χώρο και επίσης να μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια ψεκασμού ή λίγο μετά τη χρήση».

Σίγουρα πάντως ο παθών θα σκεφτεί πολύ να ψεκάσει ξανά τορ εσωτερικό του αυτοκινήτου με αεροζόλ μετά από αυτό που του συνέβη, ή θα είναι πολύ πιο προσεκτικός.

Διαβάστε ακόμα: Ronaldo μας τρέλανες! Δείτε το νέο του αυτοκίνητο

Get it on Google Play Download on the App Store