Λεπτομέρειες απομένουν για την ένωση PSA – Opel

Μετά την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγοράς της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA (Peugeot– Citroen- DS) ο όμιλος VW πρέπει να ανησυχεί  καθώς θα νιώσει πλέον καυτή την ανάσα του στις πωλήσεις.

Με την έγκριση της κομισιόν γίνεται ένα ακόμη βήμα για την εξαγορά της Opel (μαζί και των Vauxhall και Holden σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία αντίστοιχα) από τον όμιλο PSA ο οποίος θα δώσει στην General Motors 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ουσιαστικά δεν μιλάμε για κάποια έκπληξη, καθώς ήδη από τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί η συγκεκριμένη εξαγορά, ενώ όπως μας είχαν πει και στελέχη της Opel, το θέμα ήταν απλώς τυπικό.

Και αυτό γιατί ήταν βέβαιο πως η επιτροπή της κομισιόν σχετικά με τον ανταγωνισμό και την καταπολέμηση του μονοπωλίου θα έδινε το πράσινο φως.

Οι Γάλλοι του ομίλου PSA διατείνονται πως μέσα από περικοπές αλλά και νέα μοντέλα θα κάνουν ξανά την Opel κερδοφόρα και μάλιστα γρήγορα κάνοντας λόγο για την επόμενη τριετία.

Πάντως απομένει ακόμη η τελική απόφαση της ευρωπαϊκής ένωσης για την πρόταση εξαγοράς της Opel από τον γαλλικό όμιλο, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το Φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη:

73χρονη έπνιξε το αυτοκίνητό της σε πισίνα

Το μνημόνιο της Honda

Η ένωση της γέφυρας με την Ιόνια οδό (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store