Με 260+ χλμ./ώρα έτρεχε η μοιραία Porsche

Προφανώς και θυμόμαστε όλοι το τραγικό δυστύχημα του Φεβρουαρίου με την μοιραία Porsche που έπεσε επάνω σε σταθμευμένο Honda Civic, σε πάρκινγκ στην Αθηνών –Λαμίας σκορπώντας τον θάνατο. Πλέον, ο πραγματογνώμονας έχει πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για ταχυτήτα πάνω από 260 χλμ./ώρα από την Porsche.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι πληροφορίες αυτές έρχονται από τον πραγματογνώμονα που όρισε το δημόσιο για την υπόθεση και δεν θα είναι ο μόνος που θα βγάλει πόρισμα, καθώς έχουν οριστεί ακόμη δύο τεχνικοί σύμβουλοι από την οικογένεια του 24χρονου οδηγού της Porsche αλλά και από την οικογένεια του συνοδηγού και φίλου του.

Ο πραγματογνώμονας του δημοσίου κ. Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, εκτός από την ταχύτητα της Porsche αποκάλυψε πως η ανεξέλεγκτη πορεία της προκλήθηκε από κλατάρισμα (απότομη απώλεια αέρα) του πίσω δεξιού ελαστικού. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία του κλαταρίσματος καθώς πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» ένας παράγοντας που ερευνάται είναι το κατά πόσο μπορεί να είχαν επηρεαστεί τα ελαστικά από τυχόν ακινησία, ένας άλλος αν υπήρχε κάποιο «αφανές» πρόβλημα στο ελαστικό, ενώ ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιος εξωγενής παράγοντας που προκάλεσε το κλατάρισμα. Πάντως, ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως σύμφωνα με την έρευνα και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κλατάρισμα να οφείλεται σε υπερθέρμανση, καθώς δεν βρέθηκαν ανάλογα σημάδια αλλοίωσης στο πέλμα του ελαστικού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα η Porsche πριν συγκρουστεί με το Honda Civic είχε ήδη προσκρούσει σε δύο διαφορετικά σημεία. Η πρώτη σύγκρουση έγινε στην άκρη διαζώματος που χωρίζει το δρόμο με το πάρκινγκ αυτοκινήτων και η δεύτερη στο πεζοδρόμιο του πάρκινγκ.

Τέλος, εξετάζεται ως αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος και η απειρία του οδηγού. Δηλαδή το αν και κατά πόσο θα υπήρχε διαφορετική κατάληξη αν είχαν γίνει από τον οδηγό της Porsche διαφορετικοί χειρισμοί.

Δείτε επίσης:

Έτσι κατασκευάστηκε η εκατομμυριοστή Porsche 911 (+video)

Επαγγελματίας δοκιμαστής κατέστρεψε supercar

Αγόρασε μεταχειρισμένη Lamborghini από το internet και την πάτησε…(+video)

Get it on Google Play Download on the App Store