Μια πανέμορφη Alfa Romeo Montreal βγαίνει στο σφυρί

Η Montreal είναι μια από τις αγαπημένες μας Alfa Romeo, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1967 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μοντρεάλ (εξ ου και το όνομα) και πλέον, μια κατακόκκινη Montreal βγαίνει σε δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία όντας σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου από τη δημοπρασία, βλέπουμε ότι αυτή η Montreal κατασκευάστηκε το 1972 και πωλήθηκε αρχικά στη Γαλλία, ώστε το 1989 να εισαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Τα χιλιόμετρά της είναι πολύ λίγα, αφού το κοντέρ γράφει 44.678 χλμ.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio λέει “άντε γεια” σε BMW i8

Σε όλα αυτά τα χρόνια πολύ σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν έχει αναπαλαιωθεί, κάτι που σημαίνει ότι πολλά από τα τμήματά του είναι εργοστασιακά.

Ως προς τον κινητήρα της, η Montreal φέρει έναν V8 2,6 λίτρων με 200 άλογα, που περνούν στο δρόμο μέσω 5τάχυτου ZF μηχανικού κιβώτιου και μπλοκέ διαφορικού. Η παραγωγή της διήρκησε από το 1970 μέχρι και το 1977, με την Alfa Romeo να κατασκευάζει λίγο πάνω από 3.900 Montreal.

Διαβάστε ακόμα: Alfa Romeo Stelvio: Τιμές, επιδόσεις, εξοπλισμοί και πότε έρχεται

Πλέον, 45 χρόνια αργότερα από την κατασκευή της, η Alfa Romeo Montreal της δημοπρασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου στο Μπέρμιγχαμ, αναμένεται να πιάσει μια τιμή μεταξύ 32.000 και 38.000 λιρών (36.800 και 43.700 ευρώ) χωρίς τους φόρους, αποκτώντας έναν νέο ιδιοκτήτη.

Get it on Google Play Download on the App Store