Ήρθε το νέο SEAT Leon: Τιμές, εκδόσεις και κινητήρες

Το ανανεωμένο SEAT Leon ξεκινά το λανσάρισμά του στη χώρα μας, σε τιμές που ξεκινούν από τα 13.545 ευρώ στην έκδοση Leon SC 1.2 TSI 86hp Reference (Πατήστε Εδώ για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο SEAT).

• 1.0 ΤSI 115hp Reference 5d: €15.345

• 1.4 TSI 125hp Style 5d: €17.000

• 1.4 TSI ACT 150hp Xcellence 5d: €18.845

• 1.8 TSI 180hp FR 5d: €19.450

• 1.6 ΤDI 115hp Reference 5d: €16.150

• 2.0 TDI 150hp Xcellence 5d: €20.245

• 2.0 TDI 184hp FR 5d: €21.645

Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές γραμμές του ανανεωμένου Leon έγιναν πιο έντονες και κοφτερές και ξεχωρίζουν ο νέος προφυλακτήρας, η μεγαλύτερη μάσκα και τα LED φώτα. Εσωτερικά, η ποιοτική ανανέωση του Leon περιλαμβάνει την υιοθέτηση ηλεκτρικού χειρόφρενου καθώς και φωτισμό καμπίναςLED, η ένταση του οποίου ρυθμίζεται από την, επίσης νέα, οθόνη αφής 8 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Leon Cupra: Tο ισχυρότερο SEAT όλων των εποχών

Ακολουθώντας το Ateca με την απίστευτη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, τώρα είναι η σειρά του νέου Leon να εξοπλιστεί με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, το Traffic Jam Assist λειτουργεί σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και την κάνει πιο υποφερτή για τον οδηγό. Χάρη στη συνδυαστική λειτουργία του Lane Assist και ACC, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και μικρές ταχύτητες κίνησης, το νέο Leon επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα μέσα στα όρια του συστήματος. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες μέχρι 60 χλμ./ώρα, το σύστημα παρέχει υποστήριξη διατήρησης ταχύτητας και υποβοήθηση λωρίδας.

Μία ακόμη πρόσθετη λειτουργία είναι το ελεγχόμενο από ραντάρ Adaptive Cruise Control που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ενώ φρενάρει απότομα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μέσα σε συγκεκριμένα όρια ταχύτητας. Το Pedestrian Protection System αναγνωρίζει τα οχήματα και τους πεζούς και επιβεβαιώνει το γεγονός πως για την SEAT η ασφάλεια τους αποτελεί πάντα παράγοντα ύψιστης σημασίας τόσο μέσα στη πόλη όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Το νέο Leon διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Τη βασική έκδοση Reference, την γνωστή σε όλους Style και  την πιο σπορ σειρά FR.Το νέο highlight είναι η έκδοση Xcellence, με πιο πολυτελή προσανατολισμό. Διαθέτει διακριτική ταπετσαρία, εκτεταμένα διακοσμητικά στοιχείακαι φωτισμό καμπίνας multi-color. Εξωτερικά το νέο SEAT Leon ξεχωρίζει με την εμπρόσθια μάσκα με διακοσμητικά χρωμίου, τους νέους προφυλακτήρες, το νέο χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων και τους πίσω δείκτες LED. Εσωτερικά διακοσμείται με φιλέτο αλουμινίου με το λογότυπο Xcellence στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών, LED πακέτο εσωτερικού φωτισμού και Keyless Entry System.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Leon 1,0 EcoTSI 115 PS

Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Leon περιλαμβάνει τον αναβαθμισμένο 1.6 TDI που πλέον αποδίδει 115 PS ενώ οι πετρελαιοκινητήρες ξεκινούν από τον 1.6 TDI 90hp και φτάνουν έως τον κορυφαίο 2.0 TDI 184hp.

Στους κινητήρες βενζίνης το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 86 έως 300hp για την έκδοση Cupra. Oγνωστός τρικύλινδρος 1.0lt TSI 115hp, προσφέρεται πλέον στην τελευταία του εκδοχή και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, η γκάμα περιλαμβάνει 5-τάχυτα ή 6-τάχυτα χειροκίνητα κιβώτια καθώς και το κορυφαίο, διπλού συμπλέκτη DSG με έξι ή επτά ταχύτητες.

Get it on Google Play Download on the App Store