Αρχίζουν τα όργανα για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Το ακούμε εδώ και αρκετούς μήνες αλλά ακόμη δεν έχουμε δει αποτέλεσμα. Ο λόγος για την καταγραφή των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και αυτών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτά, καθώς η καταγραφή τελειώνει.

Και όπως φαίνεται προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, αφού οι παραβάτες (δηλαδή οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κυκλοφορούν ανασφάλιστοι ή/και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ), είναι στα 2,2 εκατομμύρια. Το 1,2 εκατομμύρια είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και το υπόλοιπο, μοτοσυκλετών.

Δείτε επίσης: Επιδότηση για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Τα πρόστιμα πάντως δεν είναι βαριά για τέτοιου είδους παραβάσεις, καθώς η ποινή καθορίστηκε στα 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και στα 250 ευρώ (500 ευρώ αν δεν καταβληθεί το πρόστιμο σε οκτώ ημέρες) για όσους δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους.

Τα ειδοποιητήρια θα αναλάβει να αποστείλει η εφορία και πρώτοι θα ειδοποιηθούν όσοι παραβάτες έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1 Ιανουαρίου 1996.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η καταγραφή είναι σωστή και αν τα πρόστιμα θα πηγαίνουν σε σωστούς ιδιοκτήτες ή σε ανθρώπους που τα έχουν διαγράψει οριστικά, τα έχουν σε προσωρινή ακινησία ή τα έχουν μεταβιβάσει/πουλήσει. Γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για ένα σωστό μέτρο, το οποίο θα βοηθήσει προκειμένου να μην υπάρχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή που δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ.

Get it on Google Play Download on the App Store