ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επίσκεψη στην West Coast Customs (+video)

Το West Coast Customs είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο/συνεργείο customization στον πλανήτη μας και το autogreeknews.gr βρέθηκε στο μεγαλύτερό του κατάστημα στην Καλιφόρνια και ξεναγήθηκε στους χώρους του, βλέποντας από κοντά πως γίνεται όλο το customization.

Για όσους δεν γνωρίζουνε τι ακριβώς είναι το West Coast Customs, να πούμε πως είναι ουσιαστικά ένα συνεργείο, αν μπορεί να μας επιτραπεί ο όρος, το οποίο εξειδικεύεται στις custom δημιουργίες. Στις εξατομικεύσεις αυτοκινήτων. Τους πας δηλαδή το αυτοκίνητό σου και εκείνοι αναλαμβάνουν να το κάνουν όπως εσύ επιθυμείς. Να του χαρίσουν μία άλλη προσωπικότητα, η οποία θα ταιριάζει με τις προσταγές σου ή απλώς θα τους δώσεις το ελεύθερο να δημιουργήσουν μόνοι τους.

Δείτε επίσης: Γυναίκα γρατσουνάει με κλειδί Mustang (+video)

Η West Coast Customs (WCC) ξεκίνησε το 1994 από τους Ryan Friedlinghaus και Quinton Dodson και έγινε γνωστή μετατρέποντας αυτοκίνητα διασημοτήτων όπως αυτό του Shaquille O’Neal, ενώ απέκτησε μεγάλη φήμη από τα τηλεοπτικά σόου Pimp My Ride και Street Customs. Κάπως έτσι έγινε γνωστή και σε εμένα προσωπικά και έτσι στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λος Άντζελες δεν είχα παρά να αρπάξω την ευκαιρία και να επισκεπτώ τις εγκαταστάσεις της WCC.

Και μιλάμε για τις μεγαλύτερες στον κόσμο, από όλα τα καταστήματα που διατηρεί σε όλο τον πλανήτη μας. Και είναι πολλά καθώς έχει παραρτήματα, μεταξύ άλλων σε Ντουμπάι και Κίνα. Εδώ όμως είναι το αρχηγείο της, οπότε είναι λογικό να είναι και οι μεγαλύτερες αλλά και οι πλέον φαντασμαγορικές εγκαταστάσεις.

Φτάνοντας λοιπόν στο West Coast Customs, στο Burbank της Καλιφόρνια με υποδέχτηκε ο Walter ο οποίος ήταν και ο ξεναγός μου σε όλο αυτό το ιδιαίτερο custom ταξίδι μου… το οποίο μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βιώσει πληρώνοντας 20 δολάρια για μία ξενάγηση στον χώρο της εταιρείας.

Δεν είναι όμως μία απλή ξενάγηση, αφού σου δείχνουν ακριβώς το πώς δουλεύουν εκεί και η εμπειρία σου από όλο αυτό το μέρος είναι μοναδική και σίγουρα αξέχαστη. Βλέπεις πως λειτουργούν όλοι οι μηχανικοί/τεχνικοί και πως τελικά γίνονται αυτοκίνητα που ούτε φανταζόσουν πως μπορούν να κυλήσουν στον δρόμο, πραγματικότητα. Όπου και αν κοιτάξεις θα βρεις ένα τετράτροχο δημιούργημα που θα θέλεις να το αγγίξεις.

Υπάρχουν όμως και πιο… γήινα δημιουργήματα. Αυτοκίνητα άλλα γνώριμα, που κυκλοφορούν και στους δρόμους της Ευρώπης και τους δικούς μας (Toyota GT86 για παράδειγμα) και άλλα που τα ξέρεις μόνο αν είσαι… βέρος Αμερικάνος, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα ήθελαν πιο ξεχωριστά σε εμφάνιση τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό τους. Η WCC επεμβαίνει παντού. Δώσε της το OK και τότε δεν θα αναγνωρίζεις του αυτοκίνητό σου.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει αυτή η εταιρεία και αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν αυτό στο οποίο είδα το πάτωμα μιας καινούργιας Porsche να συμπληρώνεται από «καπάκι» μοντέλου της δεκαετίας του 1970. Έτσι απλά, λες και ήταν συναρμολογούμενο…

Δείτε ακόμη: Chevrolet Camaro με 800 άλογα

Φυσικά, ποιότητα εργασιών και κατασκευής, χρωμάτων και βαφής είναι σε κορυφαίο επίπεδο και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα εργοστασιακά.  Όμως τα λόγια είναι φτώχια και θα αφήσουμε να μιλήσουν οι εικόνες πιο πάνω για αυτό που είδαμε.

Όπως κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της στις Η.Π.Α. φροντίζει να βγάλει από παντού λεφτά, έτσι και η West Coast Customs εκτός από το εισιτήριο έχει και ένα μαγαζάκι στο τέλος με αναμνηστικά, στα οποία είναι ακατόρθωτο να αντισταθείς. Έτσι πήρα και εγώ τα αναμνηστικά μου μπλουζάκια, χαιρέτησα τον ξεναγό μου και τους υπόλοιπους και έφυγα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και την ανάμνηση να με συνοδεύει για πάντα.

Αν ποτέ βρεθείτε εκεί κοντά, επισκεφτείτε το West Coast Customs. Η εμπειρία αξίζει και με το παραπάνω!

Κείμενο & Εικόνες: Δ. Καβάσης


Get it on Google Play Download on the App Store