Στο σφυρί Alfa Romeo Giulia Sprint GTA για τρελά λεφτά!

Η Alfa Romeo Giulia Sprint GTA είναι ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της μάρκας και σίγουρα το σχέδιό της είναι διαχρονικό αλλά και άκρως ελκυστικό. Μόνο που έχουν μείνει λίγες, ελάχιστες από αυτές είναι σε άψογη κατάσταση και όταν πωληθεί κάποια γίνεται χαμός

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί τον Φεβρουάριο στο Παρίσι, όταν ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί την εικονιζόμενη Alfa Romeo Giulia Sprint GTA, ο οποίος υπολογίζει πως το αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια για περίπου 400.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε να φτιάξει υπεραυτοκίνητο η Alfa Romeo; Αν ναι θα ήταν έτσι…

Πρόκειται για ένα άψογο δείγμα, το οποίο είναι παραγωγής του 1965 και είναι μία από τις πρώτες GTA που κατασκευάστηκαν και ένα από τα συνολικά 501 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την ιταλική μάρκα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου AR 613457, κουβαλά μπόλικη ιστορία στις ρόδες του καθώς παραδόθηκε στην Ελβετία στις 8 Ιουνίου του 1965 όπου και έμεινε έως και το 1980, για να καταλήξει στα χέρια Γερμανών ιδιοκτητών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, να αναφέρουμε πως η Alfa Romeo Giulia Sprint GTA παίρνει πνοή από μοτέρ 1.6 λτ. το οποίο αποδίδει 150 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται σους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store