Αγωνιστική Lotus με μοτέρ Toyota

Το να κάνεις ένα αυτοκίνητο ελαφρύ είναι πραγματικά δύσκολο. Αν κάποια μάρκα έχει τεχνογνωσία επάνω σε αυτό όμως είναι η Lotus. Και το αποδεικνύει ακόμη μία φορά αφού κατάφερε σχεδόν το αδύνατο… Να μειώσει το βάρος της πανάλαφρης Exige Sport κατά 112 κιλά.

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Exige Race 380 και λέμε κάπως έτσι, γιατί αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή της Lotus Exige Race 380 σε σχέση με την Sport 380. Συγκεκριμένα, η πολιτική έκδοση της Lotus Exige 380 ζυγίζει μόλις 1.110 κιλά, ενώ η αγωνιστική Exige Race 380 είναι ακριβώς 998 κιλά. Και το βάρος της κατεβαίνει 10 κιλά επιπλέον, αν τοποθετηθεί η προαιρετική εξάτμιση από τιτάνιο.

Δείτε επίσης: Τι κατάφερε η Lotus μετά από μισό αιώνα

Το βρετανικό sportscar αντλεί πνοή από μοτέρ Toyota V6 χωρητικότητας 3.5 λτ. με απόδοση και πάλι στους 380 ίππους και ροπή στα 410 Nm. Το μοτέρ στην περίπτωση της Exige Race 380 συνεργάζεται με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο Xtrac, ενώ έχει τοποθετηθεί και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όσον αφορά τα επιδόσεις του αγωνιστικού μοντέλου, οι Άγλλοι παραδοσιακά ανακοινώνουν 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) δοκιμασία που παίρνει 3.2 δλ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αεροδυναμικές διαφορές της αγωνιστικής έκδοσης την καθιστούν ικανή να παράγει 240 κιλά κάθετης δύναμης στα 273 χλμ./ώρα. 

 

Get it on Google Play Download on the App Store