Η απάντηση και η προειδοποίηση της VW στο τρολάρισμα Αμερικάνου

Πριν λίγες ημέρες είδαμε έναν ιδιοκτήτη ενός VW Golf με πειραγμένο λογισμικό να το επιστρέφει στην αντιπροσωπεία έχοντάς το γδύσει πρώτα, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από τα ανταλλακτικά. Η VW τελικά δεν το δέχτηκε και πήγε δικαστικώς.

Ως γνωστόν στην αγορά των Η.Π.Α. η VW μετά το σκάνδαλο diesel προχώρησε σε συμφωνία επαναγοράς των αυτοκινήτων με το πειραγμένο λογισμικό. Μόνο που η συμφωνία αυτή, όπως είναι διατυπωμένη άφησε μερικά κενά, τα οποία κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν και με το παραπάνω.

Ο Joe Mayer λοιπόν, ιδιοκτήτης ενός από τα… πειραγμένα Golf, σκέφτηκε να γδύσει το αυτοκίνητό του και να το επιστρέψει με τα απολύτως απαραίτητα. Έβγαλε τα πάντα, ακόμη και τις πόρτες ενώ στο εσωτερικό έχει αφήσει μόνο το ταμπλό και το κάθισμα του οδηγού. Αφαίρεσε ακόμη και την επένδυση οροφής και την κονσόλα δαπέδου.

Δείτε επίσης: Νέο VW Golf R με 310 PS. Το ισχυρότερο Golf

Αυτή φυσικά δεν ήταν η μόνη περίπτωση… βανδαλισμένου VW και επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις η γερμανική μάρκα κατέφυγε στα δικαστήρια, για να βγει μια απόφαση για το αν μπορούν να επιστρέφουν σε τέτοια κατάσταση τα αυτοκίνητά τους οι ιδιοκτήτες. Είπε μάλιστα πως στην παραπάνω περίπτωση, ο Joe Mayer είχε αφαιρέσει ανταλλακτικά αξίας 15.000 δολλαρίων!

Τελικά, ο Περιφερειακός Δικαστής των ΗΠΑ, αποφάσισε πως η VW θα δέχεται επιστροφές αυτοκινήτων στην κατάσταση που αυτά ήταν όταν οδηγούνταν στον δρόμο και όχι με ανταλλακτικά που έχουν αφαιρεθεί. Μάλιστα η VW τόνισε πως ίσως κινηθεί και νομικά εναντίον τέτοιων ιδιοκτητών στο μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store