Θα την πληρώσουν ακριβά Ferrari και Aston Martin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αμείλικτη σε θέματα τήρησης των οδηγιών της και όποιος δεν τα καταφέρνει το πληρώνει ακριβά. Και αυτό θα το μάθουν όπως φαίνεται από πρώτο χέρι Ferrari και Aston Martin, καθώς αμφότερες δεν μπόρεσαν να συμμορφωθούν με την οδηγία για μέσες εκπομπές ρύπων.

Η Ε.Ε. λοιπόν πρόκειται να επιβάλλει πρόστιμα στις δύο εταιρείες κατασκευής supercars, για μη επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για το 2015 σε σχέση με τις μέσες εκπομπές ρύπων του στόλου τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όλοι οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην ευρωπαϊκή αγορά συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες που θέσπισε η Ε.Ε. σχετικά με την περιβαλλοντική συμπεριφορά των μοντέλων τους, εκτός από δύο. Τις Ferrari και την Aston Martin.

Δείτε επίσης: Νέα Lamborghini Aventador S με 740 ίππους και τετραδιεύθυνση

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο τρόπος υπολογισμού του πρόστιμου γίνεται σύμφωνα με την τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε συνδυασμό με τις πωλήσεις αυτοκινήτων, η Ferrari αναμένεται να πληρώσει κάτι περισσότερο από 400.000 ευρώ, ενώ η Aston Martin πολύ λιγότερα (ο υπολογισμός και το πρόστιμο αφορούν το 2015) αφού το πρόστιμό της θα είναι κοντά στα 40.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μέσος όρος εκπομπών CO2 στην Ευρώπη είναι στα 119,5 γρ./χλμ. κάτω δηλαδή από τον στόχο των 130 γρ./χλμ.

Ο στόλος με τις μικρότερες εκπομπές ρύπων ανήκει στην Peugeot (104 γρ./χλμ. CO2).

Get it on Google Play Download on the App Store