Ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Opel Ampera-e

Η Νορβηγία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που υποδέχεται το Ampera-e, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel, το οποίο προσφέρει αυξημένη αυτονομία κίνησης έχοντας πάνω από 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, όντας από τη μεγαλύτερη σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σήμερα.


Η Opel επέλεξε τη Νορβηγία λόγω των υποδομών της χώρας για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και της φορολογικής της πολιτικής που ευνοεί την αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, με αποτέλεσμα το 2015 το 22% όλων των πωλήσεων των αυτοκινήτων της χώρας να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι πρώτες παραδόσεις του Opel Ampera-e στους νέους του κατόχους στη Νορβηγία θα ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη άνοιξη, ενώ οι επόμενες χώρες που θα ακολουθήσουν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία, μαζί και με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018.

Δείτε ακόμα: 7 νέα μοντέλα Opel το 2017 με νέα SUV και crossover

Θυμίζουμε ότι το Ampera-e είναι το νέο κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο της Opel, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το φετινό Οκτώβριο και διαθέτει για την κίνησή του έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων.

Παράλληλα, στο κάτω τμήμα του αμαξώματος υπάρχουν μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh, οι οποίες προσφέρουν σύμφωνα με την Opel, ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ. με βάση τον τωρινό κύκλο μέτρησης της κατανάλωσης.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αυτονομίες που σήμερα υπάρχει σε κάποιο ηλεκτρικό όχημα και η οποία θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του Ampera-e να κινηθεί χωρίς το άγχος της καθημερινής φόρτισης, όπως συμβαίνει σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store