Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας smart

Πάνω από 50 οχήματα είχε κλέψει σπείρα η οποία έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια στα αυτοκίνητα smart. Μάλιστα κατάφερνε να παρακάμπτει ακόμη και το λογισμικό των αυτοκινήτων που έβαζε στο μάτι.

Τίποτα δεν σταματούσε την εγκληματική οργάνωση που είχε βάλει στο μάτι αυτοκίνητα smart και όχι μόνο, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται σε περισσότερες από 50 κλοπές αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Έρχεται το supercar από τη Ρωσία που θα τα βάλει με τη Ferrari

Οι επιτήδειοι δρούσαν με σχέδιο καθώς υπήρχαν άτομα τα οποία εντόπιζαν τα αυτοκίνητα, ενώ είχαν δημιουργήσει ακόμη και λογισμικό το οποίο παρέκαμπτε το immobilizer των υπό κλοπή αυτοκινήτων.

Μάλιστα ήταν τόσο καλά οργανωμένοι που γνώριζαν για τα συστήματα εντοπισμού κάποιων αυτοκινήτων και προκειμένου να βεβαιωθούν πως κανείς δεν θα τα αναζητήσει, τα στάθμευαν σε συγκεκριμένη περιοχή και μετά περίμεναν τρεις ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Νέα τεχνολογία της Ford αποκρούει τους πλάγιους ανέμους 

Εφόσον σε αυτό το διάστημα κανείς δεν τα αναζητούσε, τότε πήγαιναν το κλεμμένο αυτοκίνητο σε αποθήκες όπου αναλάμβαναν άλλα μέλη να το διαλύσουν και να διοχετεύσουν στην αγορά τα ανταλλακτικά του.

Η σπείρα, όπως προείπαμε, είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στα smart, ενώ τόσο σε αυτά όσο και σε άλλα αυτοκίνητα που έπεσαν στα χέρια της, φρόντιζε να αλλάζει τις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην γίνουν αντιληπτά από περιπολικά που θα έκαναν πιθανώς έρευνες για την αναζήτηση κλεμμένων οχημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store