Volkswagen T1 Race Taxi με 530 ίππους για γρήγορες κούρσες!

Δύο τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά με ένα μοναδικό κοινό στοιχείο (τον κινητήρα πίσω) ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το μοναδικό VW T1 Race Taxi. Ο Ελβετός κατασκευαστής του Fred Bernhard πήρε ένα σκουριασμένο VW T1 Bus του 1962 και μεταμόσχευσε τον κινητήρα από μια Porsche 911 (993) και ιδού το αποτέλεσμα!

Φυσικά η όλη μετασκευή χρειάστηκε πολύ μεράκι, χρήματα και χρόνο, αφού χρειάστηκαν έξι χρόνια μέχρι όλα να λειτουργούν τέλεια. Ο boxer αερόψυκτος κινητήρας εφοδιάζεται με  διπλά τούρμπο και αποδίδει 530 ίππους και 757 Nm ροπής. Παράλληλα, τιμόνι και φρένα προέρχονται από την 993, ενώ πατάει σε ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά 285/30. Για την επανακατασκευή του αμαξώματος έχει γίνει και χρήση ανθρακονήματος (π.χ. στην οροφή), με αποτέλεσμα να κρατηθεί το συνολικό βάρος στα 1.500 κιλά, τα οποία αντιστοιχούν με μόλις 4,28 κιλά/ίππο.

Η πρεμιέρα του Volkswagen T1 Race Taxi θα γίνει αυτές τις μέρες στην συνάντηση των GTI στο Wörthersee της Αυστρίας, όπου θα παρευρίσκονται πολλά ακόμα βελτιωμένα εργοστασιακά αυτοκίνητα αλλά και ιδιωτών.

Get it on Google Play Download on the App Store