Donkervoort D8 GTO 2.5 TFSI 380 PS με γυμνό ανθρακόνημα

Η Ολλανδική εταιρεία Donkervoort λανσάρει το νέο της μοντέλο D8 GTO Bare Naked Carbon Edition, το οποίο όπως υποδηλώνει και η ονομασία του ξεχωρίζει από το “γυμνό” ανθρακόνημα που είναι κατασκευασμένα τα πάνελ του αμαξώματός του.

Παράλληλα από το πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό αυτό υλικό είναι κατασκευασμένο και σχεδόν εξολοκλήρου και το εσωτερικό, όπως είναι τα καθίσματα, τα πλαίσια των παραθύρων, το εσωτερικό των θυρών και το ταμπλό. Ανθρακόνημα υπάρχει ακόμα στον κινητήρα στα φωτιστικά σώματα και στο roll bar. Συνολικά το 90% του αυτοκινήτου (εκτός κινητήρα και μηχανικών μερών) αποτελούνται από ανθρακόνημα.

Το εξωτικό και με ρετρό σχεδίαση Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition τροφοδοτείται με τον κινητήρα 2.5 TFSI της Audi, αλλά με ανεβασμένη απόδοση στους 380 ίππους και 475 Nm ροπής. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο το στάνταρ Donkervoort D8 GTO βάρους μόλις 695 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δλ., στα 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store