Η Lotus Evora 400 είναι η πιο γρήγορη Lotus ευρείας παραγωγής

Η Lotus παρουσιάζει την νέα έκδοση της Evora με την ονομασία 400 που παραπέμπει στην ιπποδύναμή της και που έτσι αποτελεί την πιο γρήγορη Lotus παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η Evora 400 διαθέτει εντελώς νέο εμπρόσθιο μέρος με μεγάλες εισαγωγές αέρα και LED φώτα ημέρας ενώ στο πίσω μέρος η επιθετικότητά της τονίζεται από τις εισαγωγές αέρα και εκεί, από τον διαχύτη στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και την εντυπωσιακή αεροτομή. Ανασχεδιασμένοι είναι οι εξωτερικοί καθρέφτες ενώ τις εξωτερικές αλλαγές συμπληρώνουν οι νέες ζάντες αλουμινίου 19 και 20 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα που εφοδιάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport.

Στο εσωτερικό της η Lotus Evora 400 φέρει νέο ταμπλό με αναβαθμισμένα υλικά και βελτιωμένο πίνακα οργάνων πιο ευανάγνωστο και με σπορτίφ αισθητική. Τα καθίσματα είναι και εκείνα νέα όπως και το τιμόνι ενώ ο νέος επιλογέας και το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό συμπληρώνουν το εντελώς νέο εσωτερικό αυτής της Evora.

Η Evora 400 εφοδιάζεται με έναν 3.5 λίτρων κινητήρα V6 ο οποίος αποδίδει 406 ίππους και 410 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί είτε με μηχανικό 6τάχυτο είτε με το προαιρετικό 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας. Οι επιδόσεις που προσδίδει στο ελαφρύ αμάξωμα της Evora που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει 22 κιλά λιγότερο από την προηγούμενη, είναι εντυπωσιακές με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,1 δλ. και την τελική της ταχύτητα να ανέρχεται στα 300 χλμ./ώρα. Τον σπορ χαρακτήρα της ενισχύουν η νέα ρύθμιση της ανάρτησης και το LSD διαφορικό στον πίσω άξονα που εφοδιάζει την έκδοση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. H Lotus Evora 400 θα μπει στην παραγωγή το καλοκαίρι του 2015 με την πρώτη επίσημη παρουσίασή της να αναμένεται στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

Get it on Google Play Download on the App Store