Νέο παγκόσμιο μικρό κινέζικο αυτοκίνητο Changan BenBen




Σε λίγες μέρες ανοίγει η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο (20 Απριλίου) και ένα από τα νέα μοντέλα που θα κάνουν πρεμιέρα είναι το μικρό Changan BenBen με την ενδιαφέρουσα σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το εν λόγω μοντέλο αναπτύχθηκε από το  Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Changan που βρίσκεται στην Ιαπωνία και το BenBen προορίζεται να λανσαριστεί σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη.

Το μήκους 3,73 μέτρων αμάξωμά του έχει προσεγγίσει αισθητικά πολύ τα πρότυπα των Ιαπωνικών και Κορεατικών αυτοκινήτων, ενώ στο εσωτερικό με τον ευχάριστο διάκοσμο η κεντρική κονσόλα είναι πανομοιότυπη με του Chevrolet Aveo. Μεταξύ των highlight είναι η γυάλινη πανοραμική οροφή, η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων και το περιστροφικό χειριστήριο για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Για την κίνηση του νέου Changan BenBen υπάρχει το 1.4 λίτρων BlueCore μηχανικό σύνολο απόδοσης 100 ίππων με κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ., ενώ αργότερα θα προστεθεί και το 1.2 CVVT των 80 ίππων. Ενδεικτικά η τιμή του αυτοκινήτου θα ξεκινάει από τα 47.900 γουάν, δηλαδή περίπου 5.680 ευρώ.




Get it on Google Play Download on the App Store