Νέο David Brown Speedback GT με αυθεντικό Βρετανικό στιλ




Πριν από δύο περίπου μήνες ο Βρετανός επιχειρηματίας David Brown είχε ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία για τη νέα φίρμα αυτοκινήτων «David Brown Automotive», ενώ πριν από λίγο παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του εντυπωσιακού ρετρό Βρετανικού αυτοκινήτου. Η σχεδίασή του David Brown Speedback GT συνδυάζει στοιχεία από κλασσικές Jaguar και Aston Martin τόσο στο καλοσμιλεμένο του αμάξωμα όσο και στο πολυτελές εσωτερικό του με τις επενδύσεις ξύλου και δέρματος.

Κάτω από το χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμά του έχουν χρησιμοποιηθεί το δάπεδο και τα μηχανικά μέρη από την Jaguar XKR, όπως είναι και ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων  απόδοσης 510 ίππων και 625 Nm ροπής. Το Speedback GT επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας David Brown αναφέρει πως δεν θα κατασκευάζονται περισσότερα από 50 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ όσο για την τιμή του έμεινε ανοιχτή μεταξύ… 100.000 στερλινών έως 1 εκατομμυρίου στερλινών, μέχρι να γίνει η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στις 17 Απριλίου.




Get it on Google Play Download on the App Store