This is… Spartan supercar με 400 PS (+video)

Το Spartan είναι ένα ελληνικής καταγωγής supercar, το οποίο έχει κατασκευαστεί με πολύ αγάπη και μεράκι από τους δίδυμους αδελφούς Πέτρο και Νίκο Παπανικολάου, που ζουν στην Αυστραλία και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανους. Το μινιμαλιστικής αλλά δυναμικής σχεδίασης αμάξωμα του Spartan είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και στηρίζεται σε ένα σύνθετο χωροδικτύωμα με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 500 κιλά. Ο κινητήρας του είναι ο 2.0 λίτρων του Honda Civic Type-R και αποδίδει 250 ίππους ή 400 ίππους με υπερτροφοδότηση και συνδυάζεται με 6τάχυτο –ελαφρωμένο- μηχανικό κιβώτιο.

Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα, ενώ για τα 0-100 χλμ./ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ γρήγορο δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής αναλογίας κιλών ανά ίππο (2 κιλά στις έκδοση των 250 ίππων και 1,25 με τους 400 ίππους).  

Για το καλύτερο δυνατό κράτημα στο δρόμο φροντίζουν τα διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς και τα ελαστικά διαστάσεων 205/50 R16, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν δίσκοι με 4πίστονες δαγκάνες. Η τιμή του χειροποίητου Spartan ανέρχεται στα 79.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 62.000 ευρώ), ενώ προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με αεροδυναμικό κιτ, με paddles για τις αλλαγές ταχυτήτων, μεγαλύτερους τροχούς, με roll cage και μηχανική υπερτροφοδότηση. Σίγουρα αξίζει στους δημιουργούς του ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Παρακάτω απολαύστε και το σχετικό video. 

Get it on Google Play Download on the App Store