Νέο σεντάν Chevrolet Prisma

Ένα νέο μοντέλο προσθέτει στην γκάμα των σεντάν της η Chevrolet, το Prisma, το οποίο βασίζεται στο χάτσμπακ Onix και διαφέρει από αυτό στην προσθήκη του πίσω τρίτου όγκου. Το νέο Chevrolet Prisma έχει μήκος 4.275 χιλιοστά, πλάτος 1.705 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.528 χιλιοστά και σύμφωνα με την αμερικάνικη φίρμα προσφέρει άνετους χώρους (πορτ μπαγκάζ 500 λίτρων) και πολύ καλή πρακτικότητα μέσω των 15 θηκών στο εσωτερικό του.

Το τελευταίο είναι μοντέρνο σχεδιαστικά και θυμίζει άλλα μοντέλα της εταιρείας, ωστόσο εξωτερικά δεν χαρακτηρίζεται για την κομψότητά του και απέχει από τα ευρωπαϊκά σχεδιαστικά πρότυπα αλλά και με εκείνα των γνωστών σε εμάς Aveo, Spark και Cruze. ‘Aλλωστε το Prisma προορίζεται για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όπου τα κόμπακτ σεντάν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εν αντιθέσει με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.  

Για την κίνηση του νέου Chevrolet Prisma υπάρχουν οι κινητήρες του 1.0 λίτρου ισχύος 80 ίππων με βενζίνη και 78 ίππους με αιθανόλη και 1.4 λίτρων με απόδοση 106 και 98 ίππων αντίστοιχα. Οι τιμές του (στην Βραζιλία) μάλλον δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ χαμηλές, αφού η του 1.0 λίτρου κοστίζει από 13.500 ευρώ και των 1.4 λίτρων από 15.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store