Νέο Chevrolet Spark πλήρως αναβαθμισμένο (+video)

Το ολοκαίνουργιο, 2ης γενιάς Chevrolet Spark αποκαλύπτει σήμερα η αμερικάνικη μάρκα, το οποίο είναι πλήρως αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο τόσο σε σχεδίαση μέσα – έξω, όσο και σε τεχνολογία και μηχανικά μέρη. Εξωτερικά διαθέτει την απαραίτητη νεανικότητα και φρεσκάδα, ωστόσο έχει χάσει το «χαριτωμένο» στιλ του πρώτης γενιάς Spark (δείτε εδώ τη δοκιμή) και εκτός από το ότι δείχνει, είναι και πιο μεγάλο σε διαστάσεις (μακρύτερο μεταξόνιο κατά 40 χιλιοστά). Παράλληλα από το πλάι και πίσω κυρίως θυμίζει το αδελφό νέο Opel Karl, όμως με μια απευθείας σύγκριση μεταξύ τους θα δει κανείς ότι οι σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ τους είναι πολλές.

Για το εσωτερικό η Chevrolet δεν έχει δημοσιεύσει κάποια φωτογραφία, ωστόσο μέσω του βίντεο μπορούμε να δούμε κάποια τμήματα από το ταμπλό του, το οποίο διαφέρει από εκείνο του Karl. Ο LCD πίνακας οργάνων, τα ντεκόρ στο ταμπλό και το σύστημα πολυμέσων MyLink με την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα το αναβαθμίζουν σε τεχνολογία.

Το νέο Spark βασίζεται σε καινούργιο και πιο στιβαρό πλαίσιο, που επέτρεψε στους μηχανικούς να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά και την ποιότητα κύλισης. Στις Η.Π.Α. θα λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους με ένα νέο κινητήρα 1.4 λτ. Ecotec απόδοσης 98 ίππων, σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή CVT.

Αναβαθμισμένο είναι και σε ασφάλεια το νέο Spark μέσω της πιο στιβαρής κατασκευής και των 7 αερόσακων (και γονάτων οδηγού). Επιπλέον εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής όπως προειδοποίησης σύγκρουσης, ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και τυφλών σημείων στα πλαϊνά.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο με περισσότερα στοιχεία και από το εσωτερικό:

Get it on Google Play Download on the App Store