Οι νέες BMW M3 και M4 αποκαλύπτονται

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή τους, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες των νέων M3 (sedan) και M4 (coupe). Όπως συνηθίζει η BMW, η σχεδίαση των δύο μοντέλων δε διαφέρει από την πρωτότυπη μορφή που μας είχε παρουσιάσει -στη M4- τον Αύγουστο. Εξωτερικά λοιπόν, τόσο η σεντάν M3 όσο και η κουπέ έκδοση αυτής Μ4 είναι ιδιαίτερα δυναμικές κυρίως στο εμπρός μέρος μέσω του νέου προφυλακτήρα  με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα φουσκωμένα φτερά και το power dome φούσκωμα του καπό δανεισμένο από την προηγούμενη γενιά της Μ3. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα ενώ στα πλαϊνά του αμαξώματος ξεχωρίζει ο αεραγωγός στα φτερά στοιχεία που προέρχονται πάλι από την προηγούμενη γενιά της Μ3. Στο πίσω μέρος η ιδιαίτερη σχεδίαση του προφυλακτήρα και οι 4 απολήξεις των εξατμίσεων συμπληρώνουν την εμφάνιση των δύο αυτών σπορ εκδόσεων.

Στο εσωτερικό τους η εικόνα δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνη των απλών εκδόσεων ωστόσο εκφράζουν μια πιο σπορ εικόνα μέσω της φάσας ανθρακονήματος κατά μήκος του ταμπλό και σε τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Τα λογότυπα Μ και το αλουμίνιο σε πεντάλ και επιλογέα αποτελούν στοιχεία αυτών των εκδόσεων ενώ όπως και σε όλες τις BMW, η ποιότητα και η συναρμολόγηση αναμένονται κορυφαίες.

Οι νέες BMW M3 και BMW M4 θα παρουσιαστούν επίσημα αύριο οπότε θα έχουμε και αναλυτικά στοιχεία για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, ωστόσο όπως ήδη γνωρίζουμε από επίσημη ανακοίνωση της BMW για την κίνησή του θα φροντίζει ο 6κύλινδρος TwinPower Turbo κινητήρας των 3.0 λίτρων με την απόδοσή του να ανέρχεται στους 430 ίππους και με ροπή 500 Nm. Αυτός ο κινητήρας θα συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβωτίου M Double Clutch Transmission (DCT) με τις επιδόσεις  σε κάθε περίπτωση να αναμένονται καυτές. Μέχρι την επίσημη παρουσίασή τους, απολαύστε τις φωτογραφίες τους (μερικές από την πίστα Ascari). 

Get it on Google Play Download on the App Store