Νέα συνεργασία Toyota και Mazda για καλύτερα αυτοκίνητα

Η Toyota Motor Corporation και η Mazda Motor Corporation υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας αμοιβαίας επωφελούς μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης. Αυτή θα οδηγήσει σε πιο ελκυστικά αυτοκίνητα που θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών του περιβάλλοντος και βελτιωμένη ασφάλεια.

Σε πρώτη φάση της συνεργασίας, η Toyota θα μοιραστεί με τη Mazda την τεχνολογία plug-in hybrid και τις κυψέλες καυσίμου (fuel cells), ενώ η Mazda θα της επιτρέψει την χρήση των κινητήρων Skyactiv. Από τους πιο σημαντικούς για την αγορά της Ευρώπης είναι ο ντίζελ των 1.5 λτ. με τους 105 ίππους που εφοδιάζει το νέο Mazda2.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που Toyota και Mazda ενώνουν τις δυνάμεις τους. Προηγούμενη συνεργασία αφορούσε στην παροχή υβριδικής τεχνολογίας της Toyota για τη Mazda και στην κατασκευή κόμπακτ αυτοκινήτων για την Toyota στο εργοστάσιο της Mazda στο Μεξικό.

Get it on Google Play Download on the App Store