Η Alfa Romeo θα γίνει αυτόνομη όπως η Maserati και Ferrari




O Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat-Chrysler Sergio Marchionne αποφάσισε να κάνει την Alfa Romeo μια αυτόνομη εταιρεία (όπως η Maserati και η Ferrari) και να την ανεξαρτητοποιήσει από τις Fiat, Lancia, Abarth και Fiat Professional. Η Alfa Romeo, η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει κέρδη κατά τη 10ετή θητεία του Marchionne στη Fiat, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη premium οχημάτων, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα είναι εξοπλισμένες με V6 κινητήρες που θα αναπτυχθούν από κοινού με την Ferrari.

Συνολικά έξι νέα μοντέλα έχει στα πλάνα της η Alfa Romeo: ένα κόμπακτ SUV, ένα μεσαίο sedan που θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της Fiat Cassino κοντά στη Ρώμη, ένα μεγάλο sedan και ένα μεγάλο SUV που θα παράγονται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, ενώ στα σχέδια είναι ένα μεγάλο coupe και roadster δύο θέσεων, που θα παράγονται στην Ιταλία.

Παράλληλα πηγές αναφέρουν ότι η έδρα της Alfa μπορεί να μετακινηθεί από το Τορίνο προς τη Μόντενα, όπου εδρεύει η Maserati, ενώ για να εισχωρήσει στην αγορά της Βορείου Αμερικής θα πουλά τα μοντέλα της μέσω των 1.700 εμπόρων της Jeep.

Πιο αναλυτικά στοιχεία για να νέα πλάνα της Alfa Romeo αλλά και του ομίλου Fiat-Chrysler θα ανακοινώσει ο Marchionne στις 6 Μαΐου.




Get it on Google Play Download on the App Store