Η Opel αποσύρεται από την Κίνα και θα παράγει Buick στη Γερμανία




Η General Motors συνεχίζει τα σχέδια αναδιάρθρωσης και μετά τη διακοπή των πωλήσεων των αυτοκινήτων της Chevrolet στην Ευρώπη στα τέλη του 2015, ανακοινώνει πως από τον Ιανουάριο του 2015 θα αποσυρθεί η Opel από την Κίνα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις πολύ χαμηλές πωλήσεις, αφού το 2013 πωλήθηκαν μόνο 4.365 Opel από τους 22 συνολικά ντίλερ.

Από την άλλη πλευρά θα ξεκινήσει να παράγει στο εργοστάσιο του Ruesselsheim μετά το 2015 ένα μοντέλο της Buick για την αγορά των Η.Π.Α., χωρίς να αναφέρει ποιο θα είναι αυτό. Αυτό δεν αποκλείεται να είναι το μεσαίο Buick Regal, το οποίο αποτελεί την Αμερικάνικη εκδοχή του Insignia. Για την παραγωγή του νέου μοντέλου η Opel θα επενδύσει το ποσό των 245 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα κάνει γνωστές προς τα τέλη του 2014.

 

Επιπλέον, η GM έρχεται αντιμέτωπη με μια νομική διαμάχη με ομάδα εμπόρων της Chevrolet στην Γαλλία, οι οποίοι ετοιμάζονται να πάνε στο δικαστήριο σχετικά με τους όρους της απόσυρσης της Chevrolet στην Ευρώπη, αφού κατηγορούν την GM για παράλειψη τήρησης αποζημιώσεων για δαπάνες αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεών τους. 

 




Get it on Google Play Download on the App Store