Αυξάνεται η παραγωγή του Peugeot 308 λόγω μεγάλης ζήτησης

Αφού έλαβε τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2014», το νέο Peugeot 308 φαίνεται ότι τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα σε επίπεδο πωλήσεων. Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η PSA Peugeot/Citroen, θα αυξήσει την παραγωγή του 2ης γενιάς μικρομεσαίου της μοντέλου, αφού έχει λάβει ήδη 60.000 παραγγελίες, από το λανσάρισμά του τον Οκτώβριο. Στη χώρα μας, το νέο 308 μετά τις αλλαγές της εδώ αντιπροσώπευσης της Peugeot, είναι πλέον διαθέσιμο από αυτό το μήνα σε τιμές που ξεκινούν από τα 16.800 ευρώ (δείτε εδώ τις τιμές).

Η αύξηση της παραγωγής του νέου Peugeot 308 έχει ως αποτέλεσμα η PSA να προσλάβει 600 νέους εργαζομένους, 450 εκ των οποίων με μόνιμη σύμβαση, προσθέτοντας μια νέα βραδινή βάρδια στο εργοστάσιό της στη Σοσό της Γαλλίας. Η νέα βάρδια θα πιάσει δουλειά στις 2 Ιουνίου και εκτός των χάτσμπακ εκδόσεων του 308, θα υποστηρίξει και την παραγωγή του νέου Peugeot 308 SW. Με την προσθήκη των νέων εργαζομένων, η ημερήσια παραγωγή του 308 θα αυξηθεί κατά 180 μονάδες, φθάνοντάς συνολικά στις 1.563.

Σίγουρα η είδηση για τη νέα βάρδια στο εργοστάσιο της Σοσό είναι ένα θετικό νέο για τον Όμιλο PSA Peugeot/Citroen, ύστερα από τα προβλήματα στην παραγωγή και το περσινό κλείσιμο του εργοστασίου στο Ολνέ έξω από το Παρίσι, που οδήγησε στην απόλυση περίπου 11.200 εργαζομένων. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η τελευταία φορά που η PSA προσέλαβε εργαζομένους, ήταν το 2011. 

Get it on Google Play Download on the App Store