Η Fiat ολοκληρώνει την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Chrysler

Η Fiat S.p.A. (“Fiat”) μέσω της θυγατρικής της, Fiat North America LLC (“FNA”), ολοκλήρωσε σήμερα την ήδη ανακοινωθείσα απόκτηση όλων των μετοχών της VEBA Trust στο μετοχικό  κεφάλαιο της Chrysler Group LLC (“Όμιλος Chrysler”), Ο Όμιλος Chrysler είναι πλέον μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Fiat. Το αντίτιμο για την απόκτηση συνίσταται σε:

  • ένα έκτακτο μέρισμα πληρωτέο από τον Όμιλο Chrysler στους μετόχους του, στις 21 Ιανουαρίου 2014, ποσού 1,900 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (η FNA προώθησε τμήμα του δικού της έκτακτου μερίσματος στην VEBA Trust ως μέρος του αντιτίμου της πώλησης) και
  • καταβολή σε μετρητά από την FNA στην VEBA Trust ποσό 1,750 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ

Η Fiat χρηματοδότησε την αποπληρωμή του ποσού των 1,750 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από διαθέσιμα μετρητά. Ο Όμιλος Chrysler χρηματοδότησε το έκτακτο μέρισμα από τα διαθέσιμα μετρητά.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, ταυτόχρονα με τις ανωτέρω περιγραφόμενες συναλλαγές, ο Όμιλος Chrysler και η Διεθνής Ένωση, Ενωμένοι Εργάτες στην Αυτοκινητοβιομηχανία, την Αεροναυπηγική και τη Γεωργία της Αμερικής (η “UAW”) συνήψαν μνημόνιο συνεργασίας υπό τις ήδη υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις του Ομίλου Chrysler για την παροχή πρόσθετων συνεισφορών από τον Όμιλο Chrysler στη VEBA Trust συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε τέσσερις ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε στο πλαίσιο του κλεισίματος της συναλλαγής με την Fiat.

Ως μέρος των συναλλαγών και το συντομότερο δυνατό η FNA και η VEBA Trust θα παραιτηθούν με επιφύλαξη από τις τρέχουσες διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου του Ντελαγουέαρ (Delaware) σε σχέση με την ερμηνεία του συμφώνου προαιρέσεως.

Get it on Google Play Download on the App Store