Η Audi επενδύει 22 δις ευρώ με στόχο την κορυφή

Στην μάχη των premium κατασκευαστών, η Audi θα επενδύσει μέχρι το 2018 το ποσό-ρεκόρ των 22 δις ευρώ, για να καταφέρει να εκθρονίσει τη BMW από την πρώτη θέση των πωλήσεων των πολυτελών εταιρειών. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, σχεδόν τα 15,4 δις ευρώ ή το 70% όλου του ποσού, θα επενδυθεί στην εξέλιξη και κατασκευή νέων μοντέλων, αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξη νέων τεχνολογιών. Ο πήχης των πωλήσεων πλέον τίθεται στα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2020, ύστερα από το στόχο των 1,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που επιτεύχθηκε μέσα στον 2013, δύο χρόνια πιο νωρίς από τον αρχικό σχεδιασμό.

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε αποφασιστικά προς το επόμενο ορόσημό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της φίρμας Ρούπερτ Στάντλερ, για να συνεχίσει «Γι’ αυτό το λόγο και κρατάμε πατημένο το πεντάλ του γκαζιού στο κομμάτι των νέων επενδύσεων».

Στο κομμάτι των νέων μοντέλων που αναμένουμε, η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα λανσάρει 11 καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 49 διαφορετικά μοντέλα της γκάμας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε το νέο compact crossover Audi Q1 που θα δούμε το 2016, αλλά και τα νέα Audi Q2, Q4 και Q6 crossover. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών κίνησης, μεταξύ των οποίων και αυτή των κυψελών καυσίμου. Θα υπάρξουν τέλος περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας «e-tron» και αντίστοιχα περισσότερες επιλογές με φυσικό αέριο (g-tron).

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Audi περιλαμβάνει και την επέκταση των εργοστασίων παραγωγής στο Ίνγκολσταντ και Νέκαρσουλμ της Γερμανίας. Μέρος των επενδύσεων θα χρησιμοποιηθεί και σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε Μεξικό και Βραζιλία, που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2016. Τέλος, το δεύτερο εργοστάσιο της Audi στην Κίνα, το οποίο χτίζεται στην επαρχία Guangdong, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στο 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store