Το πιο μεγάλο και δυνατό SUV με 18.950 ευρώ

Με ένα ποσό της τάξεως των 19.000 ευρώ μπορεί να επιλέξει κανείς κυρίως μεταξύ κάποιων μικρών χάτσμπακ αυτοκινήτων, αφού για SUV απαιτούνται αρκετά περισσότερα λεφτά, τα οποία γίνονται ακόμα περισσότερα για μοντέλα με ισχύ άνω των 100 ίππων. Ωστόσο, υπάρχει μία εξαίρεση στον κανόνα, αφού στην τιμή των μόλις 18.950 ευρώ προσφέρεται το πιο μεγάλο και δυνατό SUV.

Πρόκειται για το MG ZS που έγινε γρήγορα δημοφιλές στην Ελλάδα, γιατί δίνει πολλά και ζητάει λίγα. Με διαστάσεις που ξεπερνούν κάποια μικρομεσαία SUV και με 1.500άρη κινητήρα 106 ίππων αποτελεί το απόλυτο value for money SUV της αγοράς, που είναι σε θέση να καλύψει και οικογενειακές υποχρεώσεις, χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Παράλληλα και σε εμφάνιση κερδίζει αμέσως τις πρώτες εντυπώσεις, ενώ δείχνει ότι αξίζει πολλά περισσότερα χρήματα, όχι μόνο βλέποντάς το εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό. Το μαλακό υλικό που καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό, τα προσεγμένα σε υφή και εφαρμογή πλαστικά και στα χαμηλότερα τμήματα, το φινίρισμα και οι διακοσμητικές ραφές, συνθέτουν μια πολύ «νοικοκυρεμένη» καμπίνα.

Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η ευκρινής οθόνη αφής των 10,1 ιντσών του infotainment με Apple CarPlay και Android Auto. Κάτω από αυτή υπάρχει μια σειρά από φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό, την ένταση του ήχου και το κουμπί «Home» της οθόνης, έτσι ώστε ο οδηγός να μην ψάχνεται μέσα από μενού και υπομενού. Στον στάνταρ εξοπλισμό του MG ανήκουν ακόμα 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αισθητήρας φωτός και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Επίσης, το αυτοκίνητο καλύπτεται με 7 χρόνια εγγύηση, 7 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο.

Το κομψό και με δυναμικές πινελιές αμάξωμα του MG ZS τοποθετείται στο άνω άκρο των B-SUV σε διαστάσεις, με μήκος 4.323 χλστ., πλάτος 1.809 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ. Εύλογα οι χώροι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, αφού τέσσερις ενήλικες θα απλώσουν με απόλυτη άνεση τα πόδια τους, φιλοξενώντας και πέμπτο δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 448 λίτρα, τιμή από τις μεγαλύτερες μεταξύ των B-SUV. Η παροχή της μέγιστης δυνατής άνεσης γίνεται άμεσα αισθητή και στο δρόμο, μιας και οι αναρτήσεις του MG ZS «λειαίνουν» με πολύ αποτελεσματικό τρόπο τις μύριες ανωμαλίες της ασφάλτου. Μαζί με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, οι επιβάτες μετακινούνται ξεκούραστα σε όποια διαδρομή και να βρεθούν.

Παρότι άνετο, στις στροφές το αμάξωμά του εμφανίζει πολύ λογικές κλίσεις, με τον οδηγό να έχει στα χέρια του ένα τιμόνι με σωστό, αλλά τεχνητό, βάρος. Όσον αφορά τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 VTi-Tech, αποδίδει 106 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 141 Nm στις 4.500 σ.α.λ. Η δύναμη στους εμπρός τροχούς περνάει μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, προσφέροντας σβέλτη επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Κατά την κίνηση σε αστικούς ρυθμούς, το μηχανικό αυτό σύνολο ικανοποιεί με την ελαστικότητά του. Στον αυτοκινητόδρομο ή σε επαρχιακές διαδρομές θα χρειαστούν κατεβάσματα ταχυτήτων για να διατηρηθεί ροή στην κυκλοφορία γιατί η 5η σχέση είναι σχετικά μακριά και η κλιμάκωσή του δεν βοηθάει. Η κατανάλωση σε ρεαλιστικές συνθήκες κυμαίνεται στα 9 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 95 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store