0-200 χλμ./ώρα με Toyota Yaris T-Sport (+video)

Το GR Yaris αποτελεί το πιο «καυτό» αυτοκίνητο της Toyota, συμπεριλαμβανομένης της Supra. Τετρακίνητο, τούρμπο, με 261 ίππους, 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. και θρυλικές καταβολές (βλέπε Celica GT-Four). Η αρχή των γρήγορων Yaris, ωστόσο, υπήρξε πιο «ταπεινή».

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το σπάνιο τούρμπο Toyota Corolla Sportivo;

Πριν 20 χρόνια έκανε την εμφάνισή του το T-Sport. Ένα «σπιρτόζικο» μικρό αυτοκίνητο, με τσαγανό, νεύρο και γρήγορες επιδόσεις. Ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πιο σκούρα φανάρια, ποδιές στα μαρσπιέ και 15άρες ζάντες έκαναν πιο πικάντικη την εμφάνιση, ενώ η χαμηλωμένη κατά 20 χλστ. ανάρτηση και τα δισκόφρενα εμπρός-πίσω (ταμπούρα πίσω τα απλά Yaris) φρόντιζαν για την ευχαρίστηση του οδηγού. Το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλάμβανε ο 1.5 λτ. VVT-i, που απέδιδε 105 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 145 Nm ροπής στις 4.200 σ.α.λ. 

Διαβάστε επίσης: Από το Toyota Yaris T-Sport στο GR Yaris

Οι επιδόσεις που εξασφάλιζε ήταν επαρκώς σβέλτες, αλλά όχι στα επίπεδα των hot hatches. Ούτως ή άλλως, σε αυτή την κατηγορία έπαιζε το Corolla T-Sport. Με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και τελική 190 χλμ./ώρα, το κορυφαίο Yaris ήταν μια χαρά επιλογή για όποιον ήθελε ένα γρήγορο, πρακτικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Κι αν ήθελε, μπορεί να έβλεπε ακόμα και 200 χλμ./ώρα στο αναλογικό καντράν (ψηφιακό στα υπόλοιπα Yaris).

Δείτε ακόμα: Toyota Starlet Glanza 264 ίππων ξεσπάει στις 8.000 σ.α.λ. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store