Σε άλλο επίπεδο το εσωτερικό των BMW

Ένα βήμα πιο πέρα πάει η BMW την τεχνολογία στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, καθώς μετά το iDrive και τις εντολές με χειρονομίες, φαίνεται πως ετοιμάζει κάτι που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά θα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για ολογράμματα στην καμπίνα, κάτι αρκετά εντυπωσιακό.


Η BMW είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει το HoloActive Touch, το σύστημα με το οποίο μας δείχνει πως τα ολογράμματα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων αργά η γρήγορα θα γίνουν πραγματικότητα.

Δείτε ακόμα: Από πισωκίνητη, τετρακίνητη με το πάτημα ενός κουμπιού η νέα BMW M5

Η νέα αυτή τεχνολογία την οποία η BMW ονομάζει HoloActive Touch χρησιμοποιεί τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται μέσω των ολογραφικών οθόνων. Έτσι σε συνδυασμό και με την τεχνολογία της BMW η οποία αναγνωρίζει τις χειρονομίες του οδηγού -σύστημα το οποίο ήδη συναντάμε σε αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας- οι επιβάτες θα μπορούν να πατήσουν τα εικονικά πλήκτρα.

Στην πράξη θα έχουμε ουσιαστικά το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών το οποίο θα συνδυάζεται με ολογράμματα, προκειμένου οι χειρονομίες να μην είναι στο… πουθενά αλλά πάνω σε συγκεκριμένα εικονίδια.

Όλο αυτό ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και είμαστε σίγουροι πως στην BMW εκτός από εντυπωσιακό θα το κάνουν έτσι ώστε να είναι και λειτουργικό/εργονομικό.

Get it on Google Play Download on the App Store