Ιδού το VW Golf GTE των 204 PS και 1,8 λτ./100 χλμ. κατανάλωσης!

Το plug-in hybrid Golf GTE (GT Electric) αποτελεί πλέον πραγματικότητα και θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στη Γενεύη, ενώ όπως αναμενόταν βασίζεται στο πρωτότυπο Golf BlueMotion TwinDrive, ωστόσο διαθέτει πιο δυναμικά αισθητικά χαρακτηριστικά. Την τροφοδοσία του Golf GTE αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν 1.4 TSI βενζινοκινητήρα 150 ίππων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων, που βρίσκεται τοποθετημένος ακριβώς μπροστά από το κιβώτιο ταχυτήτων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 204 ίππους και τα 350 Nm ροπής.

Με την χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας, το VW Golf GTE μπορεί να κινηθεί σε ταχύτητες μέχρι 130 χλμ./ώρα και να διανύσει αποστάσεις μέχρι 50 χιλιομέτρων, ενώ σε συνδυασμό και με την βενζίνη η αυτονομία του φτάνει τα 940 χιλιόμετρα. Παράλληλα, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,6 δλ., η τελική ταχύτητα του μοντέλου φθάνει τα 218 χλμ./ώρα, οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 35 γρ./χλμ. CO2 και η μεικτή κατανάλωση στα μόλις 1,8 λτ./100 χλμ.!

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ισχύ του από μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 8,8 kWh, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα, χωρίς να κλέβουν χώρο από το πορτ-μπαγκάζ. Το κιβώτιο από την πλευρά του, είναι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη και με 6 σχέσεις, το οποίο έχει λάβει ειδικές ρυθμίσεις για την έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store