Η VW έχει στα πλάνα της μικρό roadster

Η εξέλιξη ενός μικρού roadster αυτοκινήτου από την VW μπορεί να έχει μπει στο… ψυγείο από το 2009 όταν παρουσιάστηκε το πισωκίνητο και “κεντρομήχανο” VW BlueSport concept, ωστόσο η ιδέα ενός τέτοιου αυτοκινήτου παραμένει ακόμα ζωντανή. Ο Επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen, Walter de Silva, σε συνέντευξή του σε γνωστό γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου δήλωσε σχετικά: «Δεν είμαι ο μόνος στην εταιρεία που είναι πεπεισμένος ότι ένα μικρό roadster δεν θα ήταν το χειρότερο πράγμα για την Volkswagen.

To BlueSport concept είναι ένα όχημα που μας αρέσει ιδιαίτερα και το έχουμε πάντα στο μυαλό μας». Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τελικά το πρωτότυπο VW BlueSport να παίρνει σάρκα και οστά σε πιο εκσυγχρονισμένη μορφή και πιο σύγχρονους κινητήρες. Μάλιστα, να σημειώσουμε ότι είχε εξελιχθεί από κοινού από τις VW, Audi και Porsche, άρα τρεις πιθανές παραλλαγές του εν λόγω μοντέλου θα μείωναν και το τελικό κόστος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το BlueSport concept τροφοδοτούσε ένας 2.0 TDI κινητήρας ισχύος 180 ίππων και 350 Nm ροπής, με κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 113 γρ./χλμ. Το μικρό πρωτότυπο διθέσιο VW με την δυναμική σχεδίαση -ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα- επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 226 χλμ./ώρα. Βέβαια αν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την εξέλιξή του, η VW έχει στη διάθεσή της μεγάλη γκάμα TSI κινητήρων, οι οποίοι ίσως του ταίριαζαν καλύτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store