Αυτό είναι το 7θέσιο VW Tiguan

Μετά τα σκίτσα, η VW έδωσε στη δημοσιότητα και εικόνες από τη μακριά έκδοση αμαξώματος του νέου Tiguan, το οποίο θα φέρει την ονομασία Allspace, θα έχει μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ και τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ θα κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις αρχές του Ιανουαρίου.

Όπως μας αποκαλύπτει και η ονομασία του, το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του SUV της VW έχοντας ένα μακρύτερο κατά 11 εκατοστά μεταξόνιο (αναμένεται να φθάσει τα 2.791 χλστ., όσα και στο Kodiaq) και ένα αντίστοιχα πιο μακρύ μήκος.

Δείτε ακόμη: Πάνω από 100.000.000 VW είναι ευάλωτα στα χακαρίσματα

Αυτή η επιμήκυνση θα επιτρέψει στο νέο Tiguan Allspace να προσφέρει καλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, έχοντας πλέον τη δυνατότητα μεταφοράς 7 ενηλίκων επιβατών. Θα υπάρχει δε και 5θέσια έκδοση, με μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από το «κοντύτερο» Tiguan. Φυσικά το εσωτερικό θα μεταφερθεί αυτούσιο από το 5θέσιο Tiguan.

Σχεδιαστικά, δεν παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το Tiguan, εκτός από τους πιο τονισμένους προφυλακτήρες, τις μεγαλύτερες πόρτες πίσω, τις μεγαλύτερες κολόνες επίσης πίσω και φυσικά τη μακρύτερη οροφή.

Βέβαια, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως το αυτοκίνητο στις εικόνες είναι η κινέζικη εκδοχή του, που θα πωλείται σαν Tiguan L αλλά δεν αναμένεται να έχει διαφορές, πέραν της ονομασίας.

Διαβάστε επίσης: Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2016

Αντίστοιχα και τα μοτέρ του νέου μοντέλου θα προκύψουν από την γκάμα του Tiguan, με τις επιλογές να ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα με turbo και να καταλήγουν στα 2,0 λίτρα. 

Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του αυτοκινήτου και η πρώτη του ως Allspace θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store