Έλεγχος των αυτοκινήτων BMW με γυαλιά Google Glass


H BMW τρέχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στον εργοστάσιο του Spartanburg (ΗΠΑ) που διερευνά κατά πόσον η ‘τεχνολογία που φοριέται’ όπως αποκαλείται μπορεί να βελτιώσει και να επιταχύνει τη ροή εργασιών στη διασφάλιση ποιότητας. Για το σκοπό αυτό, οι εργαζόμενοι φορούν γυαλιά Google Glass για την διεξαγωγή δοκιμών με οχήματα προ-παραγωγής. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών ή την αναπαραγωγή βίντεο, ώστε να τεκμηριώνονται πιθανές αποκλίσεις και να επιταχύνεται η  ανάλυση και διόρθωσή τους σε επόμενο στάδιο.

Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος στο εργοστάσιο του Spartanburg είναι να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των δοκιμαστών ποιότητας στο κέντρο ανάλυσης του τμήματος προ-παραγωγής και των μηχανικών εξέλιξης. Παλιότερα, πιθανά θέματα που εντοπίζονταν στα οχήματα προ-παραγωγής τεκμηριώνονταν γραπτώς. Αρκετά συχνά η περιγραφή του προβλήματος ήταν τόσο ασαφής ώστε ανέκυπταν πρόσθετες ερωτήσεις από το υπεύθυνο τμήμα σε μία στις τέσσερις περιπτώσεις.

Με τα έξυπνα γυαλιά το προσωπικό του κέντρου ανάλυσης μπορεί τώρα να προσθέτει φωτογραφίες και βίντεο στις αναφορές του. Η οθόνη κεφαλής περιλαμβάνει κάμερα με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: λήψη φωτογραφίας, εγγραφή βίντεο και background βίντεο. Στο τελευταίο mode, η κάμερα είναι μόνιμα ανοιχτή. Κάθε δύο λεπτά οι εικόνες του βίντεο αποθηκεύονται προσωρινά και στη συνέχεια μπορούν να μεταφέρονται σε υπολογιστή (server) του εργοστασίου του BMW Group για μόνιμη αποθήκευση μέσω μπουτόν. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως όταν οι βλάβες δεν μπορούν να αναπαραχθούν με σαφήνεια.

Get it on Google Play Download on the App Store