Τι κοινό μπορεί να έχουν η Ford με τις τομάτες της Heinz;




Μπορεί να φαίνεται ότι οι τομάτες και τα οχήματα δεν έχουν τίποτα κοινό. Ωστόσο, οι ερευνητές της Ford και της Heinz εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας καινοτόμου συνεργασίας. Ερευνητές της Ford και της Heinz μελετούν τη χρήση ινών της τομάτας με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων, συνθετικών υλικών για χρήση στην παραγωγή οχημάτων. Ειδικά αποξηραμένες φλούδες τομάτας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κλιπ καλωδιώσεων ή αποθηκευτικά δοχεία κατάλληλα για κέρματα ή άλλα μικροαντικείμενα σε οχήματα Ford.

Οι ερευνητές της Heinz μελετούσαν καινοτόμες μεθόδους για να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν φλούδες, κοτσάνια και σπόρους από δύο εκατομμύρια και πλέον τόνους τομάτες που η εταιρία χρησιμοποιεί κάθε χρόνο για την παραγωγή του πιο επιτυχημένου προϊόντος της: της Heinz Ketchup.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχει αναγνωριστεί η αξία της τεχνολογίας αυτής,» δήλωσε ο Vidhu Nagpal, associate director, packaging R&D for Heinz. «Αν και βρισκόμαστε ακόμα σε αρχικά στάδια έρευνας, και υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά, είμαστε ενθουσιασμένοι από τις μελλοντικές προοπτικές για τη συνεργασία Heinz και Ford και την εξέλιξη των βιώσιμων πλαστικών καθαρά φυτικής προέλευσης»

Η δέσμευση της Ford στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση εντάσσεται στην παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητα της εταιρίας για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και παράλληλα την ταχύτερη εξέλιξη μιας τεχνολογίας αποδοτικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η Ford έχει αυξήσει τη χρήση ανακυκλωμένων μη μεταλλικών και οργανικών υλικών. Με τα εξαρτήματα κονσόλας ενισχυμένα με κυτταρικές ίνες και τις βάσεις καλωδιώσεων από επεξεργασμένους φλοιούς ρυζιού που λανσαρίστηκαν πέρσι, η γκάμα οργανικών υλικών της Ford περιλαμβάνει πλέον οκτώ υλικά στην παραγωγή. ʼλλα παραδείγματα είναι συνθετικά υλικά βασισμένα σε καρύδα, ανακυκλωμένο βαμβάκι για τις μοκέτες και τα καλύμματα των καθισμάτων και αφρός σόγιας για τα μαξιλάρια καθισμάτων και τα προσκέφαλα.




Get it on Google Play Download on the App Store