Παγκόσμια πρωτιά με παράθυρα αφής ετοιμάζει η SsangYong

Όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα και να εξοπλίσουν τα μοντέλα τους με αυτά, προκειμένου να τα κάνουν πιο ελκυστικά. Το ίδιο κάνει και η SsangYong η οποία ετοιμάζει παράθυρα αφής.

Δείτε επίσης: Έτσι δουλεύει το διαφορικό (+video)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για παράθυρα αφής στο αυτοκίνητο, καθώς το 2015 είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες πως η Jaguar ετοιμάζει ανάλογη τεχνολογία. Από τότε όμως δεν είδαμε κάτι τέτοιο να οδηγείται στην παραγωγή.

Από την άλλη είχαμε δει πατέντα που κατοχύρωσε η Honda σύμφωνα με την οποία τα παράθυρα θα σκουραίνουν ή θα ανοίγουν με την αφή. Και αυτή όμως η ανακάλυψη παραμένει στα χαρτιά.

Τελικά φαίνεται πως η SsangYong όμως θα είναι η πρώτη που θα φέρει τα παράθυρα με τεχνολογία αφής στα αυτοκίνητα, καθώς λέγεται ότι δουλεύει πολύ για αυτή την τεχνολογία, την οποία θα έχει σύντομα έτοιμη. Αυτό που θα κάνουν αυτά τα παράθυρα είναι να ανοίγουν και να κλείνουν με ένα απλό άγγιγμα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το SsangYong XLV 1.6 λτ. diesel

Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη πως θα είναι τα παράθυρα αφής, αν θα λειτουργούν ακόμη και όταν θα έχει υγρασία… και κατά πόσο θα είναι εργονομικός ο χειρισμός τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας πάντως, τα παράθυρα αφής θα κάνουν πρεμιέρα στο τέλος του 2017, ίσως στο νέο SsangYong Rexton

Get it on Google Play Download on the App Store