5 νέα μοντέλα ετοιμάζει η Suzuki

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η Suzuki θα λανσάρει πέντε νέα μικρά μοντέλα, μεταξύ των οποίων το ένα από αυτά θα είναι μικρό crossover και θα αποτελεί τον αντίπαλο του Nissan Juke αλλά και των νεότερων Renault Captur και Peugeot 2008. Η ανανέωση – ενίσχυση της γκάμας της Suzuki ξεκίνησε ήδη με το λανσάρισμα του ελαφρώς φρεσκαρισμένου Suzuki Swift με αλλαγές που αφορούν κυρίως στην εξωτερική του εμφάνιση.

Το 2014 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του Splash που θα εξελιχθεί στην πλατφόρμα του Swift και θα τροφοδοτείται με έναν βελτιωμένο 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου με εκπομπές CO2 μόλις 80 γρ./χλμ. Ένα χρόνο αργότερα θα κάνει την εμφάνισή του το «αντί-Juke» της Suzuki, που θα βασίζεται σε μια πιο κοντή πλατφόρμα του νέου SX-4 και όπως και αυτό θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, ενώ ίδιοι θα είναι και οι κινητήρες.

Το 2016 η Suzuki θα λανσάρει την έκδοση παραγωγής του μίνι μοντέλου G70, το οποίο θα ζυγίζει γύρω στα 800 κιλά και θα τροφοδοτείται με turbo κινητήρα μικρής χωρητικότητας με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 και περιορισμένη κατανάλωση (πιθανώς τον 2κύλινδρο TwinAir της Fiat). Το ίδιο έτος αναμένεται να παρουσιαστεί και μικρό MPV, καθώς και ο αντικαταστάτης του Swift.

Get it on Google Play Download on the App Store