Πρεμιέρα η νέα Skoda Fabia τον Οκτώβρη στην Έκθεση Παρισιού

Η νέα, τρίτης γενιάς Skoda Fabia θα είναι έτοιμη το ερχόμενο καλοκαίρι, με την παραγωγή να ξεκινά τέλη Αυγούστου και την επίσημη πρεμιέρα να γίνεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβρη. Σχεδιαστικά θα υιοθετεί τα αισθητικά πρότυπα από τη νέα Octavia και το Rapid, όπως μπορούμε να δούμε από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία.

Πλήρως αναβαθμισμένο θα είναι και το εσωτερικό, το οποίο θα είναι βελτιωμένο σε ποιότητα, θα προσφέρει ακόμα καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και θα είναι εξοπλισμένο με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά (π.χ. σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής). Ενισχυμένη θα είναι η νέα Fabia και στον τομέα της ασφαλείας τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής, με στόχο να πιάσει για πρώτη φορά τα 5 αστέρια στο Euro NCAP.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Fabia θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις και πιθανώς θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της υπάρχουσας πλατφόρμας, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι θα εξελιχθεί σε μια πιο κοντή εκδοχή της πλατφόρμας MQB. Οι κινητήρες θα είναι αυτοί που εφοδιάζουν το ανανεωμένο Polo και αφορούν τον 1.0 MPI των 60 και 75 ίππων, το νέο 3κύλινδρο 1.0 TSI με 90 ίππους και το ντίζελ των 1.4 λίτρων με 75 και 90 ίππους. 

Get it on Google Play Download on the App Store