2.000 παραγγελίες για την επερχόμενη Bentley SUV

Η Bentley έχει ήδη δεχτεί 2.000 παραγγελίες για το μελλοντικό πολυτελές SUV μοντέλο της, για το οποίο ακόμα είναι άγνωστη η τιμή του (προφανώς υψηλή), αλλά και ο τελικός του σχεδιασμός αφού δε θα μοιάζει με το ιδιόρρυθμο πρωτότυπο EXP 9 F Concept που είχε παρουσιαστεί στο 2012 στην έκθεση της Γενεύης.   

Για την παραγωγή της προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί που θα γίνεται, ενώ πιο πιθανό εργοστάσιο είναι αυτό στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (εκεί κατασκευάζονται τα μοντέλα Audi Q7, Porsche Caynenne και Volkswagen Touareg). Ωστόσο κάποια τμήματα, όπως του εσωτερικού θα προέρχονται από το εργοστάσιο Crewe της Αγγλίας.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Bentley, Wolfgang Schreiber, η μελλοντική Bentley SUV θα χρησιμοποιεί για την κίνησή της ένα 8κύλινδρο μηχανικό σύνολο και στην κορυφαία έκδοση το W12, αφού όπως είχε αναφέρει «Οι Bentley μπορεί να είναι πολυτελή αυτοκίνητα αλλά οι κάτοχοί τους ενθουσιάζονται από την αβίαστη επιτάχυνση και από τους ροπάτους κινητήρες». Επιπλέον η Bentley για τις μελλοντικές Continental GT Coupe, GTC convertible και Flying Spur sedan θα μοιράζεται κοινή πλατφόρμα με την Audi ή την Porsche, όπως άλλωστε θα ισχύσει και για το SUV (βλ. Porsche Cayenne και Audi Q7).    

Get it on Google Play Download on the App Store