Νέο αγωνιστικό Opel Astra TCR στην τιμή των 95.000 ευρώ

Το νέο αγωνιστικό της μοντέλο Astra TCR (Touring Car Racing) αποκάλυψε η Opel στην πίστα Jules Tacheny στο Mettet του Βελγίου, το οποίο συνδυάζει την υπερσύγχρονη αγωνιστική τεχνολογία με την αποτελεσματική ασφάλεια. Το 5θυρο Astra TCR βάρους 1.200 κιλών εφοδιάζεται με τούρμπο κινητήρα 2.0 λτ. ισχύος 330 ίππων και 420 Nm ροπής.

Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει το αγωνιστικό 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο με τα paddles στο τιμόνι και το διπλό μεταλλικό συμπλεκτη. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τα εμπρός δισκόφρενα των 378 χλστ. με 6πίστονες δαγκάνες και των 265 χλστ. πίσω με 2πίστονες δαγκάνες. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το ποσοστό της πέδησης από το εσωτερικό.

Πλήρως ρυθμιζόμενη είναι η ανάρτηση με τα υψηλής τεχνολογίας αμορτισέρ. Παράλληλα για την σταθερότητα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες φροντίζουν το ρυθμιζόμενο εμπρός σπόιλερ και η μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, όπως το ABS και το EPS δεν επιτρέπονται.

Το Astra TCR εξελίχθηκε σε συνεργασία με το μακροχρόνιο συνεργάτης της Opel, την Kissling Motorsport από το Bad Münstereifel. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε επιλεγμένες ομάδες πελατών από τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ το ετοιμοπαράδοτο όχημα θα κοστίζει 95.000 ευρώ (μαζί με φόρους).

Get it on Google Play Download on the App Store