Η Opel θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα από το 2016 έως το 2020

Το 66ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ξεκίνησε για την Opel με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς Astra. Η ενδέκατη γενιά του συμπαγούς μοντέλου της Opel δεν είναι μόνον ελαφρύτερη, πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική από ποτέ αλλά διαθέτει και χαρακτηριστικά γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Μετά την αποκάλυψη του 5θυρου Astra, τον CEO του Opel Group του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann πλαισίωσε στη σκηνή του εκθεσιακού χώρου η CEO της General Motors, Mary Barra για τα αποκαλυπτήρια του Astra Sports Tourer. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 30.000 παραγγελίες μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία αν και επίσημα λανσάρεται στις 10 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η Mary Barra, Chief Executive Officer της General Motors, έκανε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για την Ευρωπαϊκή προϊοντική επέλαση και τα προσεχή μοντέλα. «Θα επιταχύνουμε τον ερχομό των μοντέλων μας στην Opel: Από το 2016 έως το 2020, θα λανσάρουμε 29 νέα οχήματα συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού οχήματος και μιας δεύτερης ναυαρχίδας μαζί με το Insignia. Το νέο SUV θα παράγεται στο Rüsselsheim μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα τονώσει ακόμα περισσότερο τη μάρκα τεχνολογικά.» Ο στόχος για το μέλλον είναι σαφής: Η Opel στοχεύει να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2022, έχοντας διασφαλίζει την τρίτη θέση πέρσι στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της Ε.Ε.

Μία από τις κύριες τεχνολογίες που γνωρίζει ραγδαία εξέλιξη είναι η αυτόνομη οδήγηση –πάνω στο οποίο η GM και Opel εργάζονται με πάθος. «Θα δούμε περισσότερες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια από αυτές που είδαμε τα τελευταία 50 χρόνια,» δήλωσε η Barra προβάλλοντας παράλληλα το όραμα για ένα κόσμο με μηδενικές συγκρούσεις. «Το νέο Opel Astra με όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Get it on Google Play Download on the App Store