Ανάκληση σε 6,5 εκατομμύρια Toyota για κίνδυνο πυρκαγιάς

Η Toyota θα ανακαλέσει περίπου 6,5 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως για να επισκευάσει τους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, οι οποίοι μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να προκληθεί πυρκαγιά. Από αυτά τα οχήματα, τα 2,7 εκ. βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, τα 1,2 εκ. στην Ευρώπη, τα 600.000 στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα σε διάφορες χώρες. Τα μοντέλα που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι τα Yaris, Corolla, RAV4, Camry, Matrix, Highlander, Tundra, Sequoia και Scion xB.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι δεν έχουν προκύψει ατυχήματα που να προκαλούνται από αυτή την πιθανή δυσλειτουργία, η οποία οφείλεται από το γράσο που έχει ψεκαστεί στις ηλεκτρικές επαφές του διακόπτη. Είναι πιθανό να συσσωρευτεί πολύ γράσο στις επαφές και να υπερθερμανθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα, με αποτέλεσμα να λιώσει, να παραχθεί καπνός και να καταλήξει σε φωτιά.

Η Toyota έλαβε μία αναφορά από πελάτη στις Η.Π.Α. για έγκαυμα στο χέρι και έντεκα αναφορές για καμένους διακόπτες. Οι ντίλερ της Toyota θα επιθεωρήσουν το διακόπτη της πόρτας και θα εφαρμόσουν ανθεκτικό στη θερμότητα γράσο, ενώ αν χρειαστεί θα αντικατασταθεί η πλακέτα του κυκλώματος.

Τα οχήματα που ανακαλούνται και δεν έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία, παρήχθησαν μεταξύ Ιανουαρίου 2005 έως Αυγούστου 2006 και Αυγούστου 2008 έως Ιουνίου 2010. Εκείνα που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία ήταν παραγωγής μεταξύ Ιανουαρίου 2005 έως Αυγούστου 2006 και Αυγούστου 2008 έως Ιουνίου 2010.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση και από την Toyota Ελλάς.

Get it on Google Play Download on the App Store