Προ των πυλών το νέο Ford Capri

Το είχε πει η Ford πριν δυο χρόνια, μετά την επιστροφή του Bronco στις Η.Π.Α., ότι θα αναβίωναν κι άλλα θρυλικά ονόματα. Βασικός υποψήφιος ακουγόταν το Capri, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του νέου Puma, που από κουπέ άλλαξε σε SUV και σπάει ταμεία. Αυτό ακριβώς θα γίνει τελικά πράξη, με το Capri να επανέρχεται στη ζωή μετά από 38 χρόνια!

Το Auto Express έχει την είδηση, μαζί με τα πρώτα teaser, «αλιεύοντας» διαφήμιση από ένα site ονόματι Comeback Cars. Η καταχώρηση αναφέρει χαρακτηριστικά: «επαναφέρουμε εμβληματικά αυτοκίνητα στα θρυλικά τους μεγαλεία, προσαρμοσμένα κατάλληλα για μια νέα εποχή. Με 55 χρόνια γνώσης, η ομάδα μας έχει αποκαταστήσει κλασικά κουπέ του 1986. Υποσχόμαστε να ολοκληρώνουμε τις εργασίες γρήγορα, κάθε φορά». Το «κάθε φορά» γράφεται εύσχημα (EV-ery time), δείχνοντας την ηλεκτρική υπόσταση του νέου μοντέλου. Τα «55 χρόνια γνώσης» παραπέμπουν στην κυκλοφορία του πρώτου Capri, το 1969, ενώ η φράση « κλασικά κουπέ του 1986» είναι ένα νεύμα για τη χρονιά που τελείωσε η παραγωγή του Capri Mk3. Το όνομα «Capri» δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά «τι κάνει νιάου στα κεραμίδια» είναι η υπόθεση.

Πήγες των Άγγλων αναφέρουν πως το νέο Capri θα έρθει να κάνει «μπαμ» στην ανανεωμένη γκάμα της εταιρίας, που αποτελείται από το ανανεωμένο Puma (επίσης θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση), τα Kuga, Explorer, Mustang, Bronco, Ranger και Transit. Το Capri MK4 θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Explorer, το οποίο με τη σειρά του πατάει στην πλατφόρμα MEB της VW και μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το ID.4. Αναφορικά με το πότε θα παρουσιαστεί τώρα, λίγες μέρες έμειναν. Στις 10 Ιουλίου θα το δούμε, τη στιγμή που παλιότερα η πιθανότερη ημερομηνία τοποθετούνταν στο τέλος του 2025. Μιλάμε, δηλαδή, για δραματική επίσπευση των διαδικασιών.

Get it on Google Play Download on the App Store